Книги

Ревю на книгата „Откровено казано – Ли Йакока“

Ли Йакока е дългогодишен президент на фирмата „Крайслер; кандидат за президент на САЩ; бизнесмен с 42 – годишен опит; председател на Фондацията за възстановяване на Статуята на свободата и президент на комисията по честване на нейната стогодишнина; автор на книга („Автобиография“ – 1986 г.), отпечатана в тираж 2,6 милиона екземпляра с твърди корици и буквално разграбена (преведена на 18 езика); основател, спонсор и преподавател в Института за световни проучвания в сферата на конкурентостта (наречен „Институт Йакока“ на негово име) в университета „Лихай“.

Това са само малка част от титлите и почетните длъжности на тази изключителна личност на Америка от 80-те и 90-те години, която проучванията на общественото мнение поставят ма второ място по популярност сред Р. Рейгън за 1986г., а през 1987г. на осмо заедно с Горбачов.

Ли Йакока често изразява стоите виждания за основните проблеми на американското общество, образование, икономика, пазарните отношения, конкуренцията, политиката, пресата, телевизията, бюджета, качеството, бъдещето на света, ролята на младежта и др., до формулите на личния успех и срещите с бизнесмени и политици като Джордж Буш, Дж. Бейкъ, Х. Форд и др.

С една дума, това е книга за историята на успеха и неговата лична и обществена цена.

Leave a Reply