4

Честит рожден ден, Дениче!

Posted by deni4ero on August 13, 2016 in лични |

baby girlУтре стават десет години, откакто си в живота ни, но сякаш е минал цял един живот. (Да, знам, твоят цял живот до момента, не се отваряй, остави ме да подраматизирам малко – като днес в мола, когато ме успокояваше, че любимият 13989638_10209398747113094_645654669_nbaby girlми магазин ме е разочаровал.)

От няколко дни мисля какво искам да кажа и какво да ти пожелая. Малко е да кажа, че си любовта на живота ми. Влудяващата ми любов. Повелителката на Пухан и всички котки от квартала. Любителка на месо (подушваш го и не му прощаваш). Безрасъдно смела в морето и първата излязла на брега, ако види медуза. Талантлива и артистична по начин, по който ме караш да мълча от възхищение. Живееш с чувството, че света е в краката ти и го изследваш с огромно любопитство. Няма да забравя как разчлени един червей и му се възхищаваше. Мисля, че Гери ще се гордее с тебе! (дано не ти подари окървавена с кръв на червеи престилка)

Мога много да говоря още, маме, колко си борбена и как ти се възхищавам как успяваш да се “събереш” и да продължиш след всяка борба. Как излезна от най-голямата ти битка здрава, как търсиш Бог, как искаш да помагаш на всеки, как обичаш сладолед и свинско, как ме пързаляш на моменти, как се грижиш за брат си и как го кастриш. Една случка от днес: Гледате детско. Любо е недоволен от това детско и иска да го махнете, като казва, че качеството не е добро и прави забележка:


– Качеството не е добро.

– Добро е. – обичаш да си контра.

– Не е добро. – в тази игра сте много добри и двамата ми опъвате нервите като корабни въжета.

– Е, и? – никак не ти пука.

– Не обичам лоши качества – споделя въжделенията си Любо.

– … Бащичко! – измърмори ти. Обърнах се от смях. 

 

Определено с баща ти сме истински щастливци, бидейки твои родители и не мога да си помисля за по-добър подарък в живота от това да бъда твоя майка.

Това, което, всъщност, искам да кажа, е продължавай да бъдеш хлапето, което си – усмихнато, бързо прощаващо, желаещо да превземе света (моя вече го превзе, заеми се с останалия). 

Не спирай да мечтаеш! Не спирай да рисуваш мечтите си! Не спирай да ги пееш! Не спирай да ги сбъдваш!

Dream big, princess!

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2007-2019 Deni4ero's Weblog All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.