12

Аромат

Posted by deni4ero on April 5, 2016 in лични |

 

ЛюлякОбичам аромата на свежо – люляк, салата(магданоза в салатата, де), пилешки бутчета, живот …

С Деница набрахме малко люляк днес. Толкова ароматен … За секунди изпълни цялата стая … докато батето не си взе чесън … но, пък, и той влиза в графата пролет и свежо. Тъй като не съм добър фотограф, няма да ви снимам прекрасния букет, но ще се постарая да ви го опиша. Цветът му е плътно лилав. Наситено лилав. С нюанси. От онова лилаво, заради което се влюбваш в самия цвят лилаво и което знаеш с цялото си естествено, че ТОВА Е ЦВЕТЪТ!

Ароматът му е по същия начин завладяващ – топъл, нежен, разпръскващ из въздуха копнеж по онази вечност, за която си създаден.

 

За аромата от пресни краставици, магданоз и печени пилешки бутчета няма какво да ви говоря. В него можете сами да се ориентирате 🙂

Остана ароматът на живот. Ароматът, който носи живота. Мога още да си играя с думите, но замисляли сте се какъв е ароматът на вашия живот? А какъв бихте искали да бъде? От къде можете да си вземете ароматизатор? Предстои ни един велик празник – Велик Ден. Възкресение. Знам, че има хора, които се подготвят за него, като постят. Други се ограничават в правенето на различни неща. Хубави са тези неща. Обаче … ако липсва вярата в Този, Който е причината за този празник, имат ли те смисъл? И какъв аромат разнасят тогава?

Аз също постя понякога от неядене, от пиене на кафе, от правене неща, които се опитват да ме превземат и те да бъдат моя бог, вместо Бог да бъде моят Бог.

Но искам ароматът, с който ухае моят живот, да бъде аромат от вечността. Аромат, който ще стопли и който ще привлече сърцето ти към Бог – изворът на моя живот 🙂

12 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2007-2019 Deni4ero's Weblog All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.