2

15 февруари

Posted by deni4ero on February 16, 2016 in лични |

След като запознах децата с част от творчеството на TobyMac и те бидоха зарибени искам да ви попитам един въпрос – Знаете ли какъв ден е 15 февруари? Без да питате Гугъл 🙂

А знаете ли на черешова задушница какво се прави? Освен че се ядат череши, очевидно. А на Игнажден? Винаги се обърквам кога се ядеше сирене, кога се взимаше комка, кога трябваше да си сложа червен конец на ръката, за да ме подмине злото, с кой крак трябваше да прекрача прага си на излизане, за влизане тотално се изгубих, в кой ден не трябваше да пускам пералня, щото щяло да ми върви на … дори не помня на какво. И още – има международен ден на усмивката, на смеха, на прошката, на влюбените, на разлюбените, на пияните, не секретарките, на IT-тата, call center-овете дори имат цяла седмица ( 😉 ) , ден на труда, ден на спасението от бобри в задния двор, ден на русалки, ден на дяволи, пардон вси светии, ден на заробването  и безброй още дни. Не отричам, че има и хубави такива, които са повече за повдигане на настроението или хубавата българската думичка енерджайзър.

Но знаете ли какъв ден е 15-ти февруари 🙂 Ще ви помогна. Това е Международен ден на деца с онкохематологични заболявания. И няма лошо да не го знаете. Ще ми се хич да нямаше такъв ден, но го има. Той е направен, за да се честват онези малки герои, които са се сблъскали с тази болест и по един или друг начин са излезнали от нея.

Не го знаете, защото медиите не го говорят. Или, както живо се е позаинтересувала една журналистка – “Има ли скандал тука, има ли?”

К’во ше ми навират болни тъжни деца, които ше ми развалят вечерта тука с’я … Аз съм седн’ал тука да ям и да пия, да са веселА, те …

Не всички мислят така, разбира се. Но, за съжаление, отново са малцинство.

Е, вече го знаете, за това поне на този ден, можете да се помолите за тези деца и семействата им. Те имат нужда от това.

А знаехте ли, че всяка година в Москва се организират Олимпийски игри за деца с онкохематологични заболявания? … Мда … Отново няма лошо, че не знаете, но това е факт. Тази година нашите деца спечелиха много медали. И, когато се прибраха от Москва, на летището освен родителите им, никой не ги чакаше. Знаете ли защо? Точно така, прави сте – защото няма скандал.

Тъжна, тъжна държава …

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2007-2019 Deni4ero's Weblog All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.