2

За теб

Posted by deni4ero on July 2, 2013 in честитки |

Тя е известна сред блоговите среди като писател с остро перо, сатирично, незнайно какъв завой ще направи по пътя на писанията си(или мисълта си, но да не придиряме, за пръв път се цаня литературен критик). Колкото и нейни разкази да съм чела, всичките са ме изненадвали с абсолютно непредсказуемия си край. Който много често те стисва здраво за гърлото и само кимаш с мигли, за да прогониш насъбралите се сълзи, без да смееш да мръднеш, за да не изпуснеш действието и реда.

Или се смееш с цяло гърло на ум. Можете ли го това? С нея се научих, докато четях невероятните й истории за ламята Спаска, която, вярвайте ми, хора … е, нема такова животно(Спаска т’ва, не авторката)! Защо се смеех на ум ли? Не исках да събудя децата, докато потъвах в стилизирания изказ(чес’но, нямам идея какво казвам), в зелената забрадка на точки на Трета и изтънчения й префърцунизъм, непукизма на лаптопа и так далее, и так далее …

Майстор на ненадейното хайку. Дама с гражданска позиция. С много музика в душата си. Приятел с вятъра и един специален гълъб. 

Още много може да се каже, но няма да ви разказвам, тъй като ви казах повече, отколкото исках.

Посещението на блога й е истинско приключение. Да не говорим за ревютата на книги, които прави. Хем ти пуска кукичката, хем елегантно я издърпва и усмихнато ти казва “на смелчаците приятно четене”, като това пожелание напоследък търпи развитие. Вече звучи: “на смелчаците … вие си знаете”

Зори! От тук и от сега чувам звънкия ти смях. Много обичам, когато се смееш. Всички обичаме, когато се смееш. Тук тайфата се е събрала и те поздравява най-топло за рождения ти ден. Години не споменаваме, защото тях ги знае само Спаска, но не е сигурно след последните събития, които й се случиха. Така че оставаш нашия шотландски боец. Прегръщаме те (топло, разбира се) и много те обичаме.

LeeAnn & NeeAnn – техни шефства на облаци, кървави залези, мързеливи маймуняци, преплели крак връз крак, или охлюви, хрупащи красиви цветя.

Гери – шеф на Шарколес.

Гост – потаааайния Гост.

и аз 🙂

 

2 Comments

  • зори says:

    Това всичкото… за мен!!!!
    Лю, ти си много, много виновна, че издаваш такива тайни и ще трябва да се наказваме. Нутела и много бира, и ще те пусна поне по две пързалки – за назидание 😛
    И ще измисля и още гадости…
    Благодаря, Ваша Слънчева Рошавост!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2007-2018 Deni4ero's Weblog All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.