12

Фон Отворкова

Posted by deni4ero on June 8, 2013 in фон отворкова |

Днес й беше ден на Деница. В изцепки. Много обичам, когато я къпя да стоя при нея. Имам предвид, че отскоро и двамата с Любо наложиха нова мода в къпането. Твърдо настояват и отстояват правото си на къпане в бебешкия леген. След втория път капитулирах и се предадох. Сега обичам това време, което имам с тях в този смешно малък леген. Те си играят в него, взимат си специални играчки, кефят се на балончетата, които им правя, ако на Любо водата му е гореща, я духа, или, когато се чувства в особено царско настроение, кара мене да му я духам, говорим си, шегуваме се, аз блея, отпочивам, приготвям се за новата битка – да ги накарам да излезнат от легена с минимум кандърми от моя страна и минимум противоречия от тяхна страна. Днес, докато се ‘борих’ с Деница да излезе, тя ме изуми с въпрос в нейната стилистика:

– Ти замисляла ли си се някога какво ще стане, ако пчела, охлюв и мравка се сбият, какво ще стане?

– Каквооо? – проявих завиждащ фалцет аз.

_ Оу, забравих, и анаконда. – добави тя, без въобще да отрази моето изумление.

– Еми, кво да стане … мравката ще победи. – започнах да разсъждавам и я потопих в дълбок размисъл.

– Щооо? – това е дълбокият размисъл.

– Защото мравката ще ги гъделичка, червеят ще стои отстрани да се киска, анакондата ще се страхува охлювът да не я нападне, а пчелата ще си бръмчи отстрани. 

Не било така, отвя ме тя. Не посмях да попитам как стигна до този вид борба, но, тъй като на обяд беше на ревизия в двора на дядо си и броеше колко точно охлюви има в двора, предположих, че от там идва и драмата. Дядо й, пък, беше свръхуслужлив, като я водеше на всяко едно кътче, където се предполагаше, че би могло да има охлюви. Твъъърде услужливо, ама нейсе. После разчлени един червей. Преди това го гледа около пет минути, докато го прехвърляше от лопатка в лопатка и накрая ме попита: “Според теб, добре ли е?” Аз свърхлюбезно споделих, че май е умрял и тя го разчлени. С другата лопатка. Ще спестя въпросите за ‘това кръв ли е?”, защото навлизам в чужда територия и не си давам детето още в бан 😛  След това ме умоляваше да настъпя една пчела, която явно ходеше последния си метър в живота, защото щяла била да я ужили, моля ви се. А да не говоря, че, докато караше ролери следобед и при едно от паданията й, е нацелила пчела и я е смачкала. Изтръпнах, защото до сега не е жилена, не знам как би й се отразило, ще трябва ли да тичам до болницата, а тъкмо се радвах, че са минали две години без терапия и тя, слава на Бога, е здрава, без никакво отклонение и сега да падне върху пчела, моля ви се.  Показах й пчелата, жилото на пчелата и Деница попита страхливо:

– Ужили ли ме?

– Боли ли те?

– Не.

– Значи не те е ужилила. – отдъхнах си аз.

– Аз ли я ужилих тогава? 

– Хахаххаха … дааааа, ти ли я ужили ….

И така – вие как мислите – кой ще победи, ако пчела, червей и мравка се сбият?

12 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2007-2019 Deni4ero's Weblog All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.