1

Печалбарство, гавра или що 2

Posted by deni4ero on July 27, 2012 in лични |

Ама, не, хора, сериозно ли? Мислите ли, че пак ще ви се хванем? Ние да не ядем доматите с коловете? Да не говорим, че изобщо не ядем домати. За проблема се развикахме тихичко, но после набрахме сила още 2010г, като още в края на първото тримесечие на 2009 бяхме предупредени под сурдинка, че евентуално, може би, лекарставата ще изчезнат. Последва смешното ми интервю, последваха другите интервюта от болницата, с Тилия (say hi to B., sunshine), с др. Стоянова(която беше наплашена от шефа на болницата да не дава интервюта, но молеше, пък, ние да не се отказваме), купуваше с пари от дарения на родители лекарства от Турция, ние, пък, с помощта на приятели, ги купувахме от Гърция, Англия и претарашване на всички аптеки в страната и сега ми сервират проблема сякаш той току-що изскача, когато знаем, че заводът-производител още тогава не е спрял производство, а си беше продал акциите(или както там се казва) на друга компания. Да не говоря, че тогавашния шеф на ВМИ Пловдив беше забранил на аптекаря на болницата да купува точно тези лекарства, от които ОНКОотделението имаше нужда и в частност ние. Да не говорим, че количеството необходими лекарства до края на 2010г се осигури от (ти да видиш) ГлаксоСмитКлайн. Помним, също така, как тогавашният министър на здравеоопазването господин Нанев лъжеше, че има лекарства за онкоболни(те па ‘зеха, че го оправдаха за съвсем различно нещо … някой съмняваше ли се?), смениха се още двама министри и положението си остана същото. Та ще се окаже, че въпросът ми още тогава е бил резонен – ПЕЧАЛБАРСТВО, ГАВРА или ЩО?
Някак си, ми се иска министър Атанасова, като е толкова докачлива, да разчовърка и този въпрос, защото тук става въпрос за сравнително (но това е толкова дебело подчертано, че чак очите ми почерняха) евтини на фона на останалите лекарства. Да не говорим за тотално остарелия протокол, по който се лекуват българските деца, но това е друга тема … Важното е, че върши работа! Деница е живото доказателство, слава Богу!

Та, така, господа управляващи, топката е пак у вас. Не ви се хванахме и този път. До кога ще се гаврите с българските деца?

от една разлютена майка

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2007-2019 Deni4ero's Weblog All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.